Národní šampionát Jersey 2019

Velký úspěch zaznamenal Školní zemědělský podnik Lány v rámci národního šampionátu Jersey 2019 na brněnském výstavišti. Výstava se uskutečnila v rámci NVHZ 2019 ve dnech 12. 5. - 15. 5. 2019.

Celou soutěžní přehlídku začínaly děti s telaty. Jako nejlepší vodičkou se stala naše Anička Novotná ze ŠZP Lány ČZU v Praze. Nejlepší jalovičku LanyChelsey (po dánském býkovi VJ Janko) pak předvedla Lucie Viedemannová rovněž z našeho podniku.

Poté soutěž pokračovala soutěží prvotelekkde Školní zemědělský podnik Lány sklízel další úspěchy. Na prvních dvou místech se umistíly opět naše krávy a to dvě polosestry po americkém býkovi Critic-P.

Poslední kategorií byly starší plemenice, kde se předvedlo osm úžasných krav a náš hattrick. Vítězkou této kategorie se stala Lany Melisandra ze ŠZP Lány ČZU, středisko Požáry. Její jméno bychom si měli zapamatovat, protože právě ona se posléze za fantastického potlesku tribun stala třetí národní šampionkou plemene Jersey!

 

                 

     

 

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.